Problémás a számítástechnika vállalkozásában?

A számítástechnika az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág, ezért az informatikai rendszerek is egyre bonyolultabbak, melyek üzemeltetése különös szakértelmet igényel. Korábban egy informatikus egyszerűen elboldogult a komplexebb informatikai rendszerekkel, ma már ez nem teljesen mondható el. A számítástechnika fejlődésével az informatikai rendszerekhez szükséges tudás szakterületeket alkot, ezért egy rendszergazda ma már képtelen ellátni egy komplex vállalati rendszer megbízható és biztonságos üzemeltetési feladatait mindamellett, hogy megfelelő figyelmet fordít a stratégiai tervezés által megkövetelt informatikai fejlődésre. Sokszor pont az ilyen leragadt gondolkodással rendelkező rendszergazda gátolja a valódi hatékonyságot megcélzó informatikai fejlesztéseket. A rendszergazda szemével nézve érthető a tiltakozása, hiszen ha túlterhelt, valóban megérthető, hogy nem akar újabb számítástechnikai rendszert megismerni, megtanulni annak minden apró részét.
Mi lehet a megoldás a vállalkozások számára?
A rendszergazda alkalmazása, több szempontból sem hatékony. Egyrészt törődni kell a szabadságolásával, esetleges betegség esetén a helyettesítéséről -feltéve ha megoldható-, gondoskodni kell a szakmai továbbképzéséről. Ez nem tűnik túl vonzónak vállalkozói szemmel nézve. Egy másik megoldás a
rendszergazdai szolgáltatás igénybevételével ellátni az üzemeltetési feladatokat, vagyis kiszervezni az informatikai rendszerek üzemeltetési feladatait (outsourcing).
Miért is olyan hatékony az outsourcing?
Az informatika üzemeltetési feladatainak kiszervezésével növelhető a számítástechnika hatékonysága a költségek csökkentése mellett. A szolgáltatónak fizetett díjon kívül, nem kell bért, tanfolyamot, jutalmat egyéb járulékot fizetni. Nem kell idegeskedni, hogy mi lesz, ha a rendszergazda máshol keres munkát, mi történne ha lebetegedne, esetleg elmegy nyaralni hosszabb időre.
Természetesen a külső szolgáltató cégnek megbízhatónak kell lennie, ezért érdemes jól körülnézni.
Ha egy megbízható és profi rendszergazda szolgáltatást nyújtó számítástechnikai céget keres, látogassa meg weboldalunkat, és tegye fel bátran kérdését.
PlixApp Informatikai Kft.
Az informatika szakértője!

No votes yet
Link: számítástechnika győr
http://www.plixapp.hu